søndag 12. desember 2010

Bli din egen detektiv

Eide bibliotek har kjøpt inn den siste boka til C. Läckberg “ Snøstorm og mandelduft”. Boken er liten på knapt 153 sider og er lettlest.
Handlingen foregår på et pensjonat på øya Valö utenfor Fjällbacka, hvor familien Liljecrona samles til slektstreff en uke før julaften. Uværet med en kraftig snøstorm resulterte i at pensjonatet ble isolert fra omverden. Spenningen bygges sakte opp når familieoverhodet Ruben blir myrdet og morderen finnes blant de samlede gjestene. Politibetjenten Martin havner i midten av hele hendelsen. For å finne gjerningsmannen er han nødt til å ta etterforskningen på egen hånd. Og her blir vi invitert til et spill. Spillet er å løse gåten: hvem av karakterene er selve drapsmannen? Trinn for trinn følger vi Martin på hans ferd mot løsningen av mordmysteriet.
Boken minnet meg litt om de gode, gammeldags klassiske kriminalhistoriene til Agatha Christie og Conan Doyle,  hvor rettferdighet og det gode seiret til slutt.
Hvis du har lyst til å slappe av med en bok i de travle førjulsdagene da kan jeg garantere at “Snøstorm og mandelduft” er en god underholdning. Applause

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar