torsdag 10. mai 2012



30 minutter på din måte



Verdens aktivitetsdag, eller «Move for Health Day» som den heter internasjonalt, markeres hvert år 10. mai. Den globale oppmerksomheten rettes mot helsegevinstene ved fysisk aktivitet og aktivitet som forebygging av livsstilssykdommer.
30 minutter fysisk aktivitet av moderat karakter daglig er helsemyndighetenes anbefalinger. Dette betyr ikke at man må trene hardt en halvtime for å få bedre helse. En økning i aktivitetsnivået i form av økt intensitet og/eller varighet vil gi større helsegevinst. Finn din måte å være aktiv i hverdagen på!
Mengden som skal til for å oppnå en helsegevinst synes ikke å ha noen nedre grense. Dermed kan det hevdes at all aktivitet er bedre enn ingen. Imidlertid er anbefalingene basert på at det er en klar og sterk sammenheng mellom regelmessig fysisk aktivitet og god helse.
Dette gjelder for eksempel i forhold til forebygging av hjerte- og karsykdom, type 2-diabetes, høyt blodtrykk, enkelte typer kreft og kognitiv funksjon. Personer som er fysisk aktive er mindre syke sammenlignet med personer som er inaktive. Vi vet at fysisk aktivitet av moderat karakter som tilsvarer 30 minutter daglig eller 3,5 timer i løpet av en uke vil gi betydelig helsegevinst.
Bruk Eides flotte natur til å kombinere fysisk aktivitet, naturopplevelser og rekreasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar